top of page

3 PADOMI KĀZU ORGANIZĒŠANĀ JEB PIEREDZES STĀSTS


Kāzu organizēšana

Vēl tikai pirms dažiem mēnešiem gaidīju divas kāzas: vienas no tām – manis pašas, savukārt otras – manas māsas, kurās biju vedējmāte. Abas bija paredzētas vien ar dažu mēnešu atstatumu, tādēļ šis laiks bijis plānošanas, pieredzes un mācīšanās pilns.


Nu jau abi lielie notikumi ir aiz muguras, un labprāt padalīšos ar galvenajām atziņām, kuras, manuprāt, ir vērts ņemt vērā.


Pirmais lielais padoms – atvēliet budžetu sīkumiem. Mums ir tendence aprēķināt, cik izmaksās lielie “pieturas punkti” – vieta, ceremonija, tērpi, dekorācijas, maltīte, taču par sīkumiem parasti aizmirstam. Iesaku rēķināties ar apmēram tūkstoti eiro mazajām lietām – ticiet man, tās sakrājas!


Otrs lielais padoms – noteikti padomājiet par labu pasākumu vadītāju un garšīgu ēdienu ar normālām porcijām – tā, lai visiem pietiek. Labs, atraktīvs pasākumu vadītājs ir milzīgs garants, lai kāzas izdotos. Ja viesiem ir jautri un interesanti, izklaides iespējas ir daudzveidīgas, ballīte būs izdevusies. Kvalitatīva kāzu vadīšana ir pareizā investīcija. Savukārt par ēdienu – viesi nedrīkst palikt pusbadā. Kāzas, manuprāt, nav nekāds degustācijas pasākums, kur viesus cienāt ar mazos trauciņos sasvērtiem salātiņiem un kanapē maizītēm, un tas arī viss. Par šādām iecerēm, kas tikušas realizētas, no abu kāzu viesiem esmu dzirdējusi tikai šausmu stāstus. It īpaši no vīriešiem – ticiet man, viņi vēlas ēst tā, lai pietiek, tāpēc, manuprāt, laba maltīte ir otrs lielais ieguldījums pasākumā. Labi, ka arī šo informāciju mums laicīgi izdevās ievākt.


Un visbeidzot, trešais lielais padoms – sākumā savas kāzas biju iecerējusi bez alkohola. Taču kā sacīja mūsu mācītājs – tas nestrādā, lai arī cik šķietami laba iecere tā būtu. Ja jaunais pāris nolemj negādāt alkoholu, viesi kādu brīdi cietīsies, bet galu galā paši vairumā gadījumu to sagādās, noslēps mašīnās un paslepšus lavīsies uz tām, līdz beidzot ballīte pārcelsies uz autostāvvietu. Labi, ka es to sapratu laicīgi un atteicos no savas sākotnējās pārliecības.


Noslēgumā vēlos teikt – esiet elastīgi. Ir teiciens, kura autore, manuprāt, ir Kerija Bredšova – kamēr mēs plānojam dzīvi, dzīve notiek. Ļoti trāpīgi sacīts! Ziniet, tas attiecas arī uz kāzām – it īpaši līgavām, jo mēs vēlamies, lai viss noritētu nevainojami. Bet mazās lietas nav iespējams saplānot. Vienmēr kaut kas notiks citādāk, kā iecerēts. Ļaujieties un redzēsiet - burvība rodas tieši neplānotajos mirkļos.


Pasākuma vadītāja Vova Azarova (Vladimira Azarova) profils


Es, Vova Azarovs (Vladimirs Azarovs) kā pasākuma vadītājs esmu dzīvīgs, enerģisks, ar labu (saprāta robežās) humora izjūtu. Man patīk pasākumā ienest jaunas un nestandarta idejas, lai cilvēki spētu atslābināties, izbaudīt pozitīvu atmosfēru.


Specializējos uz vismaz bilingvālu kāzu vadīšanas formātu (vienlīdz labi protu izteikties gan angliski, gan latviski, gan krieviski), ienesot vairāk jautrības, proti, saglabājot tradīcijas. Kāzās, kuras es vadu, mazāk uzmanības pievēršam alkoholam un tostiem, vairāk – iepazīšanās aktivitātēm, komunikācijai, dažādām foršām izklaidēm un patīkamai laika pavadīšanai.


Tāpēc mani izvēlas pasākumos, kur nepieciešams uzturēt pozitīvu un vieglu gaisotni vai arī pamatīgu jautrību, otrajā variantā labprāt strādāju kopā ar Edgaru Toretto (mūsu kopīgo projektu sauc Radio Duets).


Ja tev interesēju es, Vova Azarovs, kā tava pasākuma vadītājs, droši jautā cenu un ar kodu “2017 bonuss” pieprasi nosauktajai cenai 10% atlaidi (tā darbojas līdz 2017. gada beigām (izņemot Ziemassvētku un Jaunā gada pasākumiem).



Comments


bottom of page